Wat gebeurt er in de verrijkingsklassen?

 

De verrijkingsklas is bedoeld voor leerlingen die erg snel door de reguliere lesstof heen gaan en veel extra uitdaging nodig hebben. Dat gebeurt zoveel mogelijk in de klas. Eén keer per week werken zij aan een project met onze speciale leerkracht Thea Brüggen.

Klik hier voor extra informatie

 

Hieronder onderwerpen behandeld in het afgelopen schooljaar ...

Groep 4 deed onderzoek naar de planeten van ons Melkwegstelsel

Zij hebben o.a. Mercurius, Pluto, Mars, Uranus en Saturnus bestudeerd op papier en bekeken op film, vergelijkingen gemaakt, afstanden gemeten en de verschillen in zwaartekracht en temperaturen gezien. Ook hebben zij meerdere 3D planeten en een planetarium gemaakt.  
 

Groepen 4

Het thema van het onderzoekend leren in de groepen 4 was water en de verrijkingsklas sloot daar op aan met verschillende proefjes over drijven en zinken, de waterkringloop, de riolering en het boek De poepfabriek.

Groepen 5 en 6

Deze leerlingen hebben in het kader van de kinderboekenweek een eigen griezel-verhalenbundel geschreven en volgen nu van de gastdocente Helcia Cino Chinese les

Groepen 7 en 8 en de gemengde verrijkingsklas (groep 5 t/m 8)

Hebben een lange reken-en wereldoriëntatie-reis afgelegd aan de hand van Jules Verne's boek "De reis om de wereld in 80 dagen" en hebben daarna zich verdiept in het kweken van bacteriën en gelezen over ons immuunsysteem om na een gezamenlijk bezoek aan Micropia een presentatie aan hun eigen klas te houden.

En de groepen 7 en 8 brachten een bezoek aan Micropia